Hvilke land har de beste personvernlovene for skyer i 2020?

Lov om personvern varierer fra land til land. Noen steder har retningslinjer som er rettet mot å beskytte innbyggerne sine, mens andre har lover som ser bra ut på overflaten, men er så brede at de lar myndigheter få tilgang til mye personlig data.


Deretter er det land som rett og slett ikke respekterer personvern i det hele tatt.

Når det gjelder skytjenester, er det lurt å merke seg hvilket land de er basert i. Landene med de mest personvernvennlige lovene er de beste stedene å basere tjenester som virtuelle private nettverk, sikkerhetskopiering og lagring. I denne artikkelen skal vi se på hvilke land som har de beste personvernlovene for skyer, slik at du kan velge en tjeneste med omhu.

Land å unngå

Det er land du bare bør unngå hvis du setter pris på personvernet ditt. For det første er USA velkjent for myndighetsovervåkning og internettjenesteleverandører som spionerer etter kundene sine. Så er det Kina, der VPN-er i utgangspunktet er ulovlige og internett stort sett er blokkert av Great Firewall.

Mange andre land har også aktiv overvåking og overvåking. India har et verktøy som heter NETRA som samler inn og analyserer internettrafikkdata. Les vår beste guide for VPN for Russland for et annet eksempel på et online overvåkingsverktøy som brukes, SORM. Vår beste VPN for Frankrike-artikkel viser hvordan en ulovlig database med data om millioner av innbyggerne ble laget i det skjulte.

Andre land, som Malaysia, Bangladesh, Qatar og Pakistan, har vist seg å bruke spionprogramvaren FinFisher, og mange av nasjonene som er oppført i våre topp fem er skyldige i en slags overvåking eller overvåking.

Heldigvis er det fortsatt noen få land som respekterer personvern, og de er et godt valg hvis du vil holde dataene dine hemmelige.

Sveits

Personvern i Sveits

Sveits er sannsynligvis det beste stedet å være for privatliv. Artikkel 13 i den sveitsiske grunnloven garanterer borgernes rett til privatliv, og det er strenge føderale lover for å beskytte dine data. Den føderale databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen beskytter personopplysninger og forbyr enhver behandling av dem med mindre det er godkjent av fagene eller loven.

Datakontrollere og prosessorer er pålagt å føre oversikt over databehandlingsaktivitetene sine. Personenes samtykke må innhentes når vi behandler sensitive data. Å avsløre slike data til tredjepart uten tillatelse er brudd på databeskyttelsen, noe som kan føre til bøter.

Mennesker og selskaper omfattes av regelverket. Du har kontroll over dine data, og du kan be en datakontroller fortelle deg om dine personlige data blir samlet inn. Med det i bakhodet, hvis du vil garantere at dataene og filene dine er trygge mot å snuppe, er det ingen tanke å velge en skytjeneste som er basert i Sveits.

Tresorit og pCloud er skylagringsselskaper med base i Sveits, og begge er gode valg med utmerket privatliv. De har null kunnskapskryptering også, noe som betyr at bare du kan se filene du lagrer hos dem. Selv selskapet du bruker vil ikke kunne se dem. Hvis det er skylagring du er ute etter, kan du lese pCloud-gjennomgangen og Tresorit-gjennomgangen for mer.

Andre selskaper som benytter seg av Sveits personvernlover er VyprVPN og ProtonVPN. VyprVPN administreres av Golden Frog GmbH, som sier det er innlemmet i Sveits fordi landets gunstige personvernlover gjenspeiler dens oppdrag som selskap. Du kan lese vår VyprVPN-gjennomgang og ProtonVPN-gjennomgang for mer informasjon om tjenestene.

Norge

Norge og personvern

Norge er et annet land som tror på personvern. Det har Datatilsynet, som er en uavhengig offentlig myndighet opprettet for å beskytte personens personvern. Den opprettholder mange lover og forskrifter for databeskyttelse – hovedloven er personopplysningsloven – for å sikre at organisasjoner og lignende følger dem.

Personopplysninger kan bare behandles under visse betingelser. Emnet for dataene må gi samtykke. Det er nødvendig i forbindelse med en kontrakt med dem og for etablering, utøvelse eller forsvar av juridiske krav.

Den generelle databeskyttelsesforordningen ble anvendt i EU i mai 2018. Selv om Norge ikke er et EU-medlemsland, er det medlem av Det europeiske økonomiske området, og GDPR er blitt innlemmet i EØS-avtalen.

Derfor ble GDPR en del av norsk lov ved hjelp av en ny personopplysningslov i juli 2018. GDPR styrker lover som allerede er på plass for å beskytte enkeltpersoners rettigheter til deres personopplysninger.

Du har kontroll over dine personopplysninger, inkludert å kunne samtykke til innsamling, bestemme og til og med slette informasjonen din fra nettsteder.

Skylagringstjenesten Jottacloud er basert i Norge, og gir den en høy rangering for personvern. Selskapet sier at filene dine vil bli lagret trygt på servere i Norge eller i land som har tilsvarende eller sterkere personvernlovgivning. Sjekk ut Jottacloud-anmeldelsen vår for å få et bedre utseende.

Romania

Romania personvern

Romania tar databeskyttelse på alvor. Den har solid lovgivning, inkludert databeskyttelsesloven, lov om personvern og e-handel. De implementerer personvern for forskjellige sektorer. De krever også forhånd og uttrykkelig samtykke fra eieren av sensitive data før de kan behandles.

I tillegg til at Romania er en del av EU, gjelder GDPR. To måneder etter at GDPR ble vedtatt vedtok den rumenske lovgiver lov 190, som ga enda mer beskyttelse mot behandling av personopplysninger.

Romania har også den nasjonale tilsynsmyndigheten for behandling av personopplysninger, som garanterer at de grunnleggende rettighetene til personvern og beskyttelse av personopplysninger blir respektert. Den sjekker at selskaper overholder lovene om databehandling og kan slå en bot for enhver funnet som bryter dem.

Til tross for Rumensias forpliktelse til personvern, har vi bare en anmeldelse av en skytjeneste der. VPN-leverandøren CyberGhost ble grunnlagt i Bucuresti, Romania, i 2011 og er fremdeles dedikert til å gi mennesker pålitelige personvern- og sikkerhetsløsninger. Les vår CyberGhost-anmeldelse for mer om selskapet.

Island

Island Personvern

Den vulkanske øya i det nordlige Atlanterhavet er et annet land som tror på privatliv. Den har et sterkt utvalg av lovverk for å beskytte innbyggerne, og selv om det ikke er en del av EU, er det, som Norge, en del av EØS. Det islandske parlamentet vedtok lov 80/2018, også kjent som databeskyttelsesloven, i juli 2018 for å implementere GDPR.

Lovene sier at data må samles rettferdig og lovlig for legitime formål. Datainnsamlere må også ha fagets samtykke eller vise at det er nødvendig for dem å samle inn det for å være i samsvar med en juridisk forpliktelse.

I 2010 endret International Modern Media Institute islandsk personvernlovgivning for å beskytte ytrings- og informasjonsfriheten. Endringen ble opprettet med involvering av WikiLeaks og gir beskyttelse til journalister og varslere, noe som gjør Island til et fristed for etterforskende journalistikk.

Datatilsynet overvåker selskapenes overholdelse av lovene om behandling av personopplysninger, og ser også ut til å forbedre manglene i datapolitikken.

Island holder folks personvern høyt oppe og er et godt valg for de som ønsker den beskyttelsen.

Bulgaria

Bulgarsk personvern

Bulgaria har en solid juridisk ramme av lover og direktiver for å beskytte personvernet, inkludert i dens konstitusjon, som gir beskyttelse av personvernet med sikkerhetstiltak mot ulovlig innblanding.

Loven for beskyttelse av personopplysninger beskytter enkeltpersoner fra å få behandlet personopplysningene sine ulovlig. Data kan bare samles inn for konkrete, spesifikke og lovlige formål. Innkreving er imidlertid tillatt i visse tilfeller, for eksempel for utførelse av en lovpålagt forpliktelse, for å overholde en kontrakt eller når emnet har gitt sitt samtykke.

Databehandleren må sende inn en søknad om registrering før den kan begynne å behandle personopplysninger. I tillegg har enkeltpersoner rett til å få tilgang til data relatert til dem. I henhold til artikkel 28a har personen rett til å få slettet, rettet eller blokkert dataene.

Det er også regler for kommisjonen for beskyttelse av personopplysninger og dens administrasjon. Kommisjonen fører et register over kontrollene av personopplysninger og personopplysningsregistrene som føres av dem.

Fordi Bulgaria er en del av EU, har det tilpasset sine databeskyttelseslover for å implementere GDPR. Det betyr flere samtykke regler, fagrettigheter og bøter for selskaper som ikke overholder reglene.

VPNArea er basert i Bulgaria. Selv om det kommer til kort fra våre beste VPN-leverandører, er det en ganske anstendig VPN som inkluderer retningslinjer uten logger. Se på vår VPNArea-anmeldelse for mer informasjon om tjenesten.

De britiske jomfruøyene

BVI og personvern

De britiske jomfruøyene er et populært sted for bedrifter å basere seg. Det er på grunn av sine lempede personvernlover, så vel som fritak for inntektsskatt for selskaper og enkeltpersoner.

Selv om BVI er et britisk territorium, som deler samme monark som Storbritannia, og folket har fullt britisk statsborgerskap, er det ikke et medlem av EU. Det betyr at selskaper ikke trenger å overholde GDPR når det gjelder behandling av innbyggernes data. Det er heller ikke en del av de 14 øynene, noe som betyr at den ikke er bundet av noen avtaler om deling av etterretningstjenester.

Det er en selvstyrende skjærgård som strengt håndhever klientens konfidensialitet. Når det er sagt, er engelsk vanlig lov dens viktigste rettsstat, så det er ingen offisiell lovgivning som regulerer databeskyttelse. I motsetning til land som krever ISP-er for å samle inn brukernes metadata, er det ingen lover om lagring av data i BVI.

Den eneste måten et selskap i BVI vil måtte produsere poster på ville være hvis BVI Høyesterett ga pålegg om å gjøre det. Andre land har ikke myndighet til å få et selskap i BVI til å produsere slik informasjon. Deres regjering måtte sende inn en forespørsel til BVI High Court om at den skal gi en pålegg under BVI jurisdiksjon.

Selv da ville regjeringen måtte forklare hvorfor den har bedt om informasjonen. Det må være relevant som bevis for en forbrytelse, og å rettferdiggjøre innsamlingen er ganske omfattende prosesser.

ExpressVPN er basert i BVI og holder ikke logger, så det er et godt valg for de som ønsker anonymitet. Les vår ExpressVPN-anmeldelse for å finne ut hvorfor vi rangerer det som den beste VPN-totalen totalt sett.

Seychellene

Seychellene og personvern

Denne samlingen av 115 vakre, tropiske øyer er ikke bare tiltalende for de som leter etter paradis. Det er også et skatteparadis, populært blant mange offshore-selskaper. Det er et annet sted med gode personvernlover også.

Til tross for databeskyttelsesloven, som gir enkeltpersoner rettigheter til personvern angående behandling av personopplysninger, som ble vedtatt i 2003, har Seychellene ikke en lov som adresserer innsamling og bruk av personopplysninger. Det er fordi det aldri trådte i kraft.

Konstitusjonen av Seychellene garanterer retten til personvern, og det er sektorlovgivning som inkluderer databeskyttelsesbestemmelser. Fordi det har et eget rettssystem, kan selskaper lokalisert på Seychellene trygt ignorere amerikanske warrants.

Bare en domstol lokalisert på Seychellene ville ha jurisdiksjon over et selskap der. Gitt at det ikke er obligatoriske lover om dataoppbevaring, bør det ikke være registrert noe uansett, forutsatt at selskapet sikrer personvern.

Hvis du handler rundt, vil du merke at det er selskaper som drar nytte av det ekstra personvernet, og vi har vurdert et par av dem. Astrill og BoxPN er basert på Seychellene. De har begge retningslinjer uten logger, også, noe som gjør en av disse til et godt valg hvis personvern er hovedmålet ditt. Les vår Astrill-anmeldelse og BoxPN-gjennomgangen for mer.

Panama

Personvern i Panama

Panama har omfattende lovverk som regulerer offshore jurisdiksjon. Dens konstitusjon, rettskode og straffelov har flere artikler som garanterer personvern og beskyttelse av personopplysninger for innbyggerne og utlendinger.

Grunnloven artikkel 29 gir beskyttelse av private dokumenter og korrespondanse. Den sier også at privat kommunikasjon ikke kan bli avlyttet eller spilt inn med mindre det foreligger en garanti.

Rettslovens lov 6 sikrer at personlig informasjon ikke blir delt, og i henhold til lov 6 i straffeloven er det lovbrudd for virksomheter å bryte konfidensialiteten til informasjon de har.

I den elektroniske handelsloven heter det at lagringsleverandører for elektroniske dokumenter må garantere beskyttelsen av dataene og informasjonen som er lagret på vegne av deres klienter.

Panamas personvernlovgivning regulerer utgivelse av privat informasjon, og folk har rett til å få tilgang til offentlige filer, registre og databanker som inneholder informasjon om dem. De har også rett til å vite hvorfor informasjonen ble samlet inn, og kan be om å bli undertrykt.

Panama har også signert internasjonale konvensjoner for å beskytte retten til privatliv. Den internasjonale pakten for sivile og politiske rettigheter ble godkjent i 1976 og slår fast at rettsforhandlinger må beskytte informasjon fra å bli frigitt.

Selv om det ikke er noen generelle juridiske rammer som regulerer databeskyttelse, sørger alt dette for det. En ny personvernlovgivning, lovnr. 665, ble nylig godkjent av nasjonalforsamlingen og forventes snart vedtatt av regjeringen.

NordVPN er basert i Panama og fører ikke logger, noe som gjør det til en sterk utfordrer i VPN-markedet for alle som verdsetter personvernet. Les vår NordVPN-anmeldelse for å se selv.

Siste tanker

Når det gjelder online-personvern, er det vanskelig å garantere 100 prosent beskyttelse, men du kan ta skritt for å gjøre det vanskeligere for selskaper eller myndigheter å få tak i dine data.

Landene på listen vår er de beste stedene for selskaper å være basert på ditt personvern. Andre er ikke langt unna, men de har ikke helt beskyttelse til å gjøre karakteren. Hvis du har forslag til land som verdsetter personvern, gi oss beskjed i kommentarene. Takk for at du leser.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me